Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu - időjárás
Korfu idojárás
Január:

A hőmérséklet átlagosan 10 Celsius, nagyon sok csapadék hullik. A leghidegebb hónap Korfu szigetén egy igen különleges periódussal melyet ’Halcyon Napok’-nak neveznek. Ekkor az időjárás teljesen tavasziasra fordult, a hőmérséklet a 15 Celsiust is meghaladja.

Február

Általában 2 celsiussal melegebb, mint január, jóval több napsütéssel, mégis nedvesebb időjárással. Korfu szigetén már februárban elkezdenek virágba borulni a fák.


Korfu idojárás
Március

Korfu márciusban gyakorlatilag ugyanolyan, mint februárban, kicsit több napsütéses órával.

Április

Indul a tavasz Korfu szigetén! A hőmérséklet erősen emelkedik. Az esős napok száma a hónapban hatra csökken, mindenfelé gyönyörű virágok nyílnak, az élet robbanásszerűen borítja be Korfut, igazán különleges időszak, ami egyben a turistaszezon kezdete is.

Május

Napos, meleg, gyönyörű hónap 22 fok feletti nappali hőmérsékletekkel, napi 10-12 napsütéses órával. Május első hete után már nem igazán fogunk esőt látni a szigeten és a ’Meltemi’ a jellegzetes északi szél sem kezd még el fújni. Május a legjobb hónap arra, ha Korfu szigetén outdoor programokat (túrázás, sátrazás, sziklamászás) tervezünk. Ha kint maradunk éjszakára, érdemes könnyű széldzsekit is magunkkal vinni.


Korfu idojárás
Június

Napos, és forró, a hőmérséklet 25 fok felett 2-3 nap esős periódussal, a gyorsan érkező esők olyan gyorsan távoznak, hogy a standról sem kell feljönnünk. Korfu lakói úgy tartják, hogy ezek a gyors, senkit sem zavaró, de a növényzetet tápláló esők annak köszönhetőek, hogy maga isten tartja zölden a szigetet.

Július és Augusztus

A legforróbb hónapok, erős napsütéssel. A déli órákban érdemes árnyékban maradni, és ezekben a hónapokban erős naptej használata is javasolt.


Korfu idojárás
Szeptember

Ez a hónap Korfu szigetén a júniusi időjárást másolja. A fokozatosan csökkenő átlaghőmérséklet miatt a májusról elhalasztott túrák, kirándulások terveit most leporolhatjuk, és akár meg is valósíthatjuk, ha nem felejtünk el széldzsekit vinni magunkkal.

Október

Korfu októberi időjárása leginkább kiszámíthatatlan. Még elég meleg a túrázáshoz, de olyan ruházatban vágjunk neki bármilyen kinti aktivitásnak, ami vízálló. A turistaszezon már véget ér, ezért a történelmi emlékművek, vagy Korfu város meglátogatására kitűnő ez a hónap.

November

Ekkor már közelít a tél Korfu felé is. A napi átlaghőmérséklet 18 fok alá esik erős szelek, esős napok következnek.

December

A legcsapadékosabb hónap, azonban, novemberinél több napsütés is meglephet minket. Kiszámíthatatlan, és csak egy dolog biztos. Meleg ruhát vigyünk magunkkal.