Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu - Kempingek
A kempingezés egy életforma. Ez a frázis görögországban új értelmet nyer. Az itt lakó emberek számára a kempingezés a külföldi nyaralás magas színvonalú alternatívája. A családok általában rendelkeznek saját – valahol állandóra telepített – lakókocsival, ahol gyakran a meleg hétvégéket és szinte a teljes nyarat töltik.
Aki kempingben tölti görögországi nyaralását nemcsak ezzel a jelenséggel ismerkedhet meg, de testközelből tapasztalhatja meg a görög emberek vendégszeretetét, közvetlenségét, barátságos, nyugodt, felszabadult életszemléletét.
ásként Korfu szigetén sem, ahol számos nagy, de olcsó kamping közül választhatunk a sziget számos pontján. Legyen szó akár sátrazásról, akár magunkkal hozott lakókocsiról.


Paleokatritsa
Korfu Kempingek Paleokastritsa

A kemping 10 000 négyzetméteren terül el 800 méterre a parttól, Paleokastritsa központjától mindössze egy kilométerre. Május 15 és október 20 között várja a vendégeket teraszos elrendezésű, olajfás parkjában, ahol természetesen bevásárlóközpont, játszótér, bérelhető széf is rendelkezésre áll. Ideális pihenő a túrázóknak is hiszen a világhíres túraútvonal a Korfu szigetét bejáró Corfu Trail is a camping közelében halad el. A területen a vendégeknek ingyenese használható hűtők, és úszómedence áll a rendelkezésükre.
Ipsos
Korfu Kempingek IpsosA közvetlenül a tengerparton található kemping május 1 és október 31 között tart nyitva. Étterem, bevásárlóközpont, hűtők, wifi kapcsolat várja az idelátogatókat.


Dassia
Korfu Kempingek Dionysos

- Dionüszosz kemping

öbölben található Dionüszosz kemping 1972 óta szolgálja ki a vendégeket 400 éves olajfái árnyékában. Korfu városból Kék buszjárattal is eljuthatunk ide. A 7-es busz félóránként indul, a Dionysus Camping megállónál kell leszállnunk. Lakókocsi bérlet, és sátorhely mellett bungalókat is bérelhetünk. Ez egyébként szinte minden Korfu szigeti kempingre jellemző. 24 órás nyitva tartás, wifi, pénzváltás, bevásárlási lehetőség, étterem, fax, műholdas tévé, és koktélbár színesíti a szolgáltatási palettát.

A homokos tengerpart 300 méterre, Dassia központja 600 méterre található.
  • Karda Beach kemping

A 26 000 négyzetméteres kemping mindössze 100 méterre található Korfu egyik kék zászlós strandjától. Étterem, bár, medence – elkülönített gyerekmedencével - , játszótér, internethasználat, bevásárlóközpont található itt. Van lehetőség pénzváltásra is.

Sidari

Korfu Kempingek SidariAz itt található Dolphin kemping a Sidari öbölben 150 méterre a parttól található. Szolgáltatásait, színvonalát tekintve ez Korfu ’legszerényebb’ kempingje, így rövid tartózkodásra, vagy igazi vadkempingezők figyelmébe ajánljuk.Roda kemping


Korfu Kempingek Roda20 000 négyzetméter park, 1500 négyzetméternyi kiszolgálóépület képezi a Roda kemping alapjait Korfu északi részén. Uszoda, görög étterem, bevásárlóközpont, széfhasználat, játszótér, és orvosi ügyelet is igénybe vehető itt.