Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu - közlekedés

Korfu szigetén számos strand, partszakasz, és egyedülálló látnivaló várja az ide érkezőket. Legszerencsésebb helyzetben az autóval érkezők vannak, hiszen a jól kiépített úthálózat segítségével rövid idő alatt eljuthatunk a sziget számos pontjára.

Egyik nap még a Pantokrator csúcsáról  csodálhatjuk a Ion tenger térségét, másnap már a Korission tó partján napozhatunk.

A szigeten autóbérlésre is van lehetőség, de számos helyen találunk kerékpár, robogó, és quadkölcsönzőket, sok helyen egy szolgáltatónál megtalálva az összes járművet..

Néhány hasznos link arra az esetre, ha jármű nélkül érkeznénk a szigetre:

Korfu általános autóbérlés: Az alábbi szolgáltatók Korfu bármely pontjára díjmentesen elviszik a bérelt autót, így nem kell a reptérre kiutaznunk, bárhonnan igénybe vehetjük a szolgáltatást

Korfu városRental.Net: http://www.Korfu városcarrental.net/

Korfu város Explore: www.Korfu városexplorecarhire.com


Autóbérlés
   

Buszjáratok

Korfu szigetén alapvetően két szín szerint jelölik a buszjáratokat. A kék buszok a nagyobb Korfu város környéki városokba indulnak a San Rocco térről. A jegyet felszálláskor kell megváltanunk, vagy jegykiadó automatából is megvásárolhatjuk. Ezekkel a buszokkal gyorsan, olcsón juthatunk el olyan helyekre, mint Dassia, vagy Benitses

A zöld színű járatok, az itthoni távolsági buszjáratoknak felel meg a sziget minden falujába eljuthatunk velük. A Korfu városban az Új kikötő mellett találjuk, és rendszeres járatok indulnak a sziget minden falujába, mint például Paleoksatritsa, Glifada, Agios Stefanos, Kassiopi.

   
Kék buszjáratok
Zöld ( távolsági ) buszjáratok