Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu - Messonghi
Korfu Messonghi


Messonghi Korfu szigetének egyik legősibb strandja, partszakasza, melyet még nem formált saját, modern képére a tömegturizmus jelensége, hanem eredeti hangulatában várja az ide érkezőket a sziget délkeleti partján, mindössze tizennégy kilométerre Korfu várostól.

Minden felesleget nélkülöző szállások várják a vendégeket a csillogó Messonghi folyó partján, melynek túlfelén a szomszédos Moraitika található.Korfu Messonghi

A múltban Messonghi álmos halászfalunak számított, ám népszerűsége egyre nő, így a helyiek is egyre több fejlesztést hajtanak végre, hogy megfeleljenek az ideérkezők minden elvárásának. A folyó mindkét partján új szálláshelyek is épülnek.

A partszakasz legdélibb részén egy hatalmas szikla található a látképet pedig olívaligetek, hullámzó domboldalak teszik feledhetetlenné, magát Messonghit pedig ideális pihenőhellyé azok számára, akik a városok forgatagától elvonulva szeretnének nyaralni.
Korfu Messonghi

A strand tökéletesen alkalmas úszásra is. A víz kristálytiszta, nincsenek víz alatti áramlatok sem, melyektől tartani kéne, gyermekek is nyugodtan kezdhetik Messonghi vizeiben az ismerkedést az úszás tudományával.

Az intenzívebb élményre vágyó vendégek pedig jet ski-t, motorcsónakot, és egyéb eszközöket bérelhetnek a parton található kölcsönzőközpontban.