Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu - Moraitika
Korfu Moraitika


A csodálatosan festői tengerparton fekvő Moraitika falu Korfu keleti felén található körülbelül 20 kilométernyire Korfu várostól.
Ideális pihenőhely hatszáz szálláshellyel rendelkezik, így olyanoknak érdemes ide látogatni akik a nyüzsgés, a tömeg, a zajos éjszakai élet helyett a csendes pihenést favorizálják.

A helyiek elsősorban az idegenforgalomból élnek, ezért nagyon könnyű jó és olcsó szállást találnunk.

Korfu MoraitikaA számos étteremben Korfui és nemzetközi fogásokat is találunk, de mindenképpen kóstoljuk meg a helyi speciális fűszerezésű tengeri gyümölcsöket, melyeknek már a tálalása is ínycsiklandozó.
Korfu Moraitika


Moraitika jobb oldalán található egy gyönyörű fekvésű strand, ahol igen jókat úszhatunk. Azoknak akik búvárkodni szeretnének egy búvár bázis áll rendelkezésre. A helyi búvárok elég erős akcentussal, nehezen érthetően beszélik az angolt, de szerencsére Korfu szigetén dolgoznak magyar búvárok is egész nyáron akik segítségével akár itt akár a közeli Aghios Ionnais partszakaszon tehetünk próbamerülést, vagy akár tanfolyamot is elvégezhetünk.A magyar búvár csapat a Búvár ABC oktatói főleg Palokastritsa-n dolgoznak, de mivel a Korfu vízeiben mindenhol vezetnek búvártúrákat, így Moraitikán is számíthatunk rájuk. A búvárok június közepétől szeptember közepéig dolgoznak a szigeten, ekkor elérhetőek a +30 69 47885009-es telefonszámon.