Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu - tengerpartok
Korfu Sisari homokko falakKorfu
szigete nem csupán azért csodálatos, mert számos világszínvonalú, infrastrukturálisan jól kialakított tengerparti strand várja a nyaralókat, hanem mert Korfu szigete valóban egy végtelen strand. Összesen 210 kilométernyi part várja az idelátogatókat.

Korfu Sidari Canal Damour 

Aki nyugodt fürdőzésre, elvonulásra, valódi háborítatlan természetközelségre vágyik a Korfu bármely pontján talál egy nyugodt kis öblöt, üres partszakaszt ahol a puha homokban sétálva megmártózhat a tengerben, vagy napozhat.

Korfu Paleokastritsa part
Ha pedig Önnek fontos, hogy napágyat, napernyőt bérelhessen, az étterem ne legyen messzebb a parttól 100 méternél, és vizisport eszközök is elérhetőek legyenek, akkor Korfu üdülőhelyein kiépített strandok várják.Korfu Naplemente Korission Lake part
A különösen szép helyek közé tartozik a nyugati oldalon található Korission tó melletti partszakasz. A hosszú, homokos tengerpart közelében nem található település, ezért egyrészt nem zsúfolt, másrészt szabad strandnak számít tehát ingyenes. A csaknem két kilométeres part egyik végében napágyak, napernyők bérelhetőek, míg a másik végén a partszakasz szélviszonyait kihasználó Korfu Kite Klub bázisa található. Itt nemcsak bérlésre, de kite tanfolyam elvégzésére is van lehetőség gyakorlott oktatók irányításával. A part két vége közötti területen elsősorban helyi lakosokkal találkozhatunk, mivel ők jobban ismerik és kedvelik ezt a településektől távol eső briliáns helyet. Éppen ezért ha itt akarunk strandolni nagy tömegre nem kell számítanunk.


Korfu Homoki liliom


A Korission tó partvidékének legnagyobb különlegessége a kizárólag itt augusztus néhány hetében virágzó Tengeri Liliom, melyet Homoki Liliomnak is neveznek. A 30-60 centiméter magas elképesztő illatú virágok beborítják a partok közvetlen környezetét övező dombokat.

Korfu Kalami Gerald Durall háza


Gerald Durrell a Korfu szigetén nevelkedett világhíres zoológus szerint a liliom szezonban nincs szebb hely a Korission tónál a szigeten. „Csodálatos ahogy a lágyan hömpölygő dűnék talajában megbúvó magok kikelnek, zöld leveleket, fehér virágokat bontanak, és a dombokból gyönyörű liliom gleccsert varázsolnak egy rövid időre.Korfu Paleokastritsa
Korfu Partok

Korfu nyugati partján északabbra haladva Glifada térségében gyakorlatilag minden parttípus megtalálható. Egymást váltják a homokos, és aprókavicsos szakaszok. A parti nyüzsgést kedvelők Pelekas partjainál merülhetnek el a tengerben, de az elvonulásra vágyók is számos kis öblöt, üres strandot fedezhetnek fel. Gyakorlatilag azok, akik autóval járják Korfut minden nap más, és más jellegű, zsúfoltságú, fekvésű parton mártózhatnak meg a meleg tengerben.
Még északabbra haladva jutunk a sziget legszebb parti területére Paleokastritsa térségében. A nyílt tenger felöli oldal vízei egyébként is szélesebb színspektrumot vonultatnak fel mint a keleti, szárazföldi oldal hullámai, azonban ez a környék strandolás szempontjából is kiemelkedik Korfu más részei közül. Itt találhatunk olyan partszakaszokat amelyek kizárólag hajóval közelíthetőek meg. Hajóbérléshez nem szükséges tengeri vizsga egy pár perces eligazítás után bárki kihajózhat, és elhagyott, megközelíthetetlen partszakaszt találva akár egy lakatlan szigeten is érezheti magát.Korfu Paleokastritsa


Azoknak akik a tengerparti élményt a szórakozással is össze szeretnék kötni, az egyik partmenti szikla alatti partszakaszon létestített strand diszkót ajánljuk, ahova szintén csak kizárólag hajóval lehet eljutni, és önfeledten bulizni egy olyan diszkóban ami nem nagyon van a világon máshol. A nyugati partról lévén szó az élmény összekapcsolható egy felejthetetlen áttáncolt naplemente örök emlékével.


Korfu Korission Lake part

Korfu keleti partvidéke hasonló tengeri élményeket kínál. Korfu várostól északra haladva Dassia térségében gyakorlatilag minden kanyar után találhatunk magunknak saját partot. A strandokat itt főleg aprókavics borítja, így kellemes, megnyugtató talpmasszázst is kapunk miközben besétálunk a habok közé.
ók Barbati strandjain fogják igazán jól érezni magukat. Itt a természet különös kontraszttal kápráztat el minket hiszen a kék habokban mártózva Korfu legmagasabb pontját a Pantokrator hegység csúcsát csodálhatjuk meg.A parton tovább haladva Agnitsini-ben nem csak fürödhetünk, de csodálatos jacht kikötőt is megnézhetünk.


Korfu partok


A sziget északi oldalának központja Sidari. A sziget körül itt a legcsendesebb a tenger, és a part is lassan mélyül. A környék híres öble a Canal d’Amour. A hiedelem szerint két kővé vált szerelmes fordul itt egymás felé. A helyiek úgy tartják, hogy ha egy fiú és egy lány egyszerre úszik át a két szikla között, szerelmük örökké tart majd.


Korfu Sidari Canall Damour


Az öblöt Sidari után találjuk egy út mellett étteremnél megálva. Az étterem a homokkő fal tetején áll, innen vezet lépcső a lenti öblös partszakaszra, ahol napernyők, nyugágyak várják a strandolókat.
Nagy népszerűségnek örvend a falakról történő vízbe ugrálás is, amit a helyi hatóságok vaskos büntetéssel ’jutalmaznak’.
Azoknak, akik autóval érkeznek a szigetre, mindenképpen javasoljuk a változatos partok bejárását, hiszen Korfu változatos parti jellemzői, növényvilága, és fekvése akár minden napra más-más, és újabb felejthetetlen élménnyel gazdagítja az utazót.
Korfu szigetén 25 úgynevezett Kék zászlós strand található. A Kék zászló egy nemzetközi szabvány, melyet csak a legtisztább, legjobb strandok kaphatnak meg a világon, és melyeket évente ítélnek oda újra, és újra.

Korfu Mirtiotisa

Korfu
Kék zászlós partszakaszai, strandjai:
Ag. Georgios,
Ag. Stefanos,
Arillas,
Canal d Amour,
Sidari,
Barbati,
Dassia,
Avlaki,
Gimari,
Kalami,
Kerasia,
Nisaki,
Komeno,
Korfu Partok
Kontokali,
Marathias,
Ag. Matheos/Paramonas,
Ag. Ionais Peristeon,
Ermones,
Glyfada,
Kontogialos,
Almyros,
Apraos-Kalamaki,
Perithia-Ag.Spiridonas,
Ipsos, Benitses