Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu - Sissy kastély
Korfu Sissy Kastély


A Korfui Achillion Palota a festői Gastouri falucskában található. A komplexum 1861-ben épült Erzsébet királynő (Sissy) részére, ahol nyári hónapokban pihenhette ki a királynői teendők fáradalmait. A neoklasszicista épületet olasz építészek tervei alapján valósítottak meg közel kétéves munkával.

Korfu Sissy Kastély
A legenda szerint a királynő annyira beleszeretett Korfu szigetébe, hogy mindenképpen akart egy saját rezidenciát. A palota  a híres filozófus Petros Armenis Vrailas háza helyére épült.


Korfu Sissy Kastély
Sissy a görög mitológia rajongója volt, különösen Akhilleuszé, akinek tisztelgésül szánta a palotát. A szintén lélegzetelállító a Palotakertben mitológiai istenek, és istennők szobrai tekinthetőek meg, köztük a legmonumentálisabb a haldokló Akhilleusz szobra.Korfu Sissy Kastély
A királynő 1898-as tragikus halála után a palota hátrahagyottan állt egészen 1907-ig, amikor a német uralkodóház tulajdonába került, II. Vilmos császár vásárolta meg, aki szintén a Hellén kultúra szerelmese volt.

Korfu Sissy Kastély


A gyönyörű tengerparthoz közeli palota saját, az parti út felett átvezető tengerparti lejárót is kapott, hogy a Császár bármikor kihajózhasson a gyönyörű sziget körül, de ne kelljen a parti úton keresztülgyalogolnia.


Korfu Sissy Kastély


A palota a II. világháború után nyílt meg a nagyközönség számára. Az ide érkezők rögtön belépéskor megcsodálhatnak egy hatalmas faliképet, mely a Hektor holtestét tartó Akhilleuszt ábrázolja.
Korfu Sissy Kastély


Az épületben és a gyönyörű kertben Sissi, és Vilmos császár emléktárgyait tekinthetjük meg.

A palota népszerűségét csak növelte, hogy a Roger Moore főszereplésével készített 1981-es James Bond film, a Szigorúan bizalmas számos jelenete is a palotában forgott.


Látnivalók a palotában:
Korfu Sissy Kastély


A bejárattól balra található helyiségben egy, Sissi számára kialakított kápolnát találunk. Oltárát egy Szűz Mária freskó, az oltár feletti területet pedig egy Krisztus és Pontius Pilátus találkozását megörökítő festmény díszíti. Mindkettő Franc Matsch munkája.Korfu Sissy Kastély


Az előcsarnokban lenyűgöző az emeletre vezető lépcső bronzkorlátja, valamint az emelet boltozatát tartó négy szobor, Artemisz, Apollón, Aphrodité, és Hermész.

A második teremben Sissi személyes emléktárgyai találhatóak meg. A palota korabeli állapotát felidéző képek, az uralkodócsaládot bemutató fotók mellett a genfi merénylettel kapcsolatos, szintén korabeli sajtóanyagok olvashatóak.
A harmadik teremben a következő tulajdonos, II. Vilmos tárgyait találjuk. Fotók, festmények, valamint Korfu szigetéhez kacsolódó hobbijának, szeretett jachtjának modellje is megtekintehtő.

Korfu Sissy Kastély


A főépülettől jobbra kiszolgáló-épületeket találunk, a testőrszállást, és az istállókat.