Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu - Szigettúra
Korfu szigettúraKorfu a túrázók paradicsoma. A szigeten 2001-ben építették, főként Úniós támogatásból a Corfu Trail névre keresztelt 220 kilométer hosszú gyalogútvonalat, mely segítségével a sziget legdélebbi csücskétől eljuthatunk a legészakibb pontra természetvédelmi területeken, érintetlen vadonon haladva messze elkerülve nemcsak az ipari létesítményeket, de a zsúfolt turisztikai központokat is.


Korfu szigettúraAz útvonal Arkoudillas-ból indul mely Korfu legdélebbi pontja, és az Agia Ekaterini csúcsig tart, mely a sziget északi csücske.

Az útvonalat bejárt túrázók úgy tartják hogy a túrát délről északra haladva érdemes teljesíteni, mert így egyre fokozódva nyűgöznek le minket a Korfu természeti csodái.

Korfu szigettúraA szigettúra útvonalát a fontos csomópontokon sárga CT felirattal jelölik melyet az útvonal fellelését segítő nyíllal egészítenek ki. A túraútvonal erdei részén pedig a fákra festett sárga jelek erősítik meg bennünk, hogy jó úton járunk. A jeleket 2-3 évente újrafestik, de nem egyszerre mindenhol Korfun, ezért számíthatunk rá, hogy néhol lekopott, nehezebben észrevehető jelek várnak ránk.


Korfu szigettúra


A szigeten megvásárolható a The Companion Guide to Corfu Trail, mely részletes leírást ad, az útvonalról, látnivalókról, szálláslehetőségekről. Annak aki szeretné a teljes távot végiggyalogolni, érdemes 10 nappal kalkulálnia.

Aki kisebb túrákat szeretne Korfu minden régiójában talál általános túra, és sétaútvonalakat, melyek általában körtúrák és nagyjából 30 percet vesz igénybe a teljesítésük.