Korfu legjobb strandjaiMinden évben hozunk egy válogatást a szezon elején. Most sincs ez másként.

IssosKorfu egyik kevéssé ismert, de nagyszerű partszakaszát mutatjuk be.

Gyermeki dallamokKorfu szigete a kórusok paradicsoma. Számos művészeti csoport tevékenykedik itt, melyből természetesen a gyerekek sem maradhatnak ki.

Korfu város
Korfu város


Korfu
fővárosa szintén a Korfu nevet kapta, Görögország egyik legszebb, és legelegánsabb városa.
A sziget legfontosabb kikötőjeként is számon tartják, és 30 000 lakosával a Ion szigetvilág legnagyobb városa. A szicíliai uralom alatt két erőd közé, egy hegyfokra épült település különleges építészetén visszatükröződik Korfu színes, olyakor viharos múltja. A Szicíliai, Velencei, Francia, és az Angol uralom ideinek kulturális jegyei jól felismerhetőek.

Korfu város
Az angol időkből maradtak hátra, az elegáns villák, a csodás paloták, míg a francia hatásra a virágos terek, és a város erődjei emlékeztetnek.
Ezek a különös egybevegyülő építészeti remekek adják Korfu városának azt a vonzerőt, hangulatot, és egyéniséget, mely sokak szerint Nápolyra emlékezteti a látogatókat.

Az éveken át tartó növekedésnek köszönhetően Korfu város ma egy északi, és egy déli részre oszlik. Az északi óváros, helyi nevén Palaiopoli az új erőd, és az Esplanade tér között terül el. Az Esplanade tér Korfu főtere, mely a francia idők alatt épült a francia városépítészet hatásainak megfelelően. Színes virágok, tervezetten ültetett fák teszik gyönyörűvé ezt a helyet.
A tér nem bújhat ki az angol emlékek alól sem. Minden nyáron itt rendezikk meg Görögország egyetlen krikett versenyét. A teret fényűző villák, monumentális épületek, és egy öreg velencei erőd övezik.
Korfu város

A tér egyik legszebb épülete a nyugati oldalon álló, francia uralom idején épült Liston ház, melynek boltozatos teraszát a Párizsi Rue de Rivoli stílusának mintájára alkották meg. Mag a Liston ház Korfu legjobb éttermeinek és kávézóinak ad otthont.

Számos további érdekes épületet találunk Korfu városban. Ilyenek például az Öreg és az Új velencei erődök, a Vároháza tér, a Szentek tere, a Ion Akadémia, valamint Szent Mihály, és Szent György palotája.

Korfu város
Korfu város